Fabrizio Romano, poznati nogometni insajder, izvještava da je Jose Mourinho postao novi trener Fenerbahčea. Mourinho je potpisao ugovor s turskim klubom do juna 2026. godine nakon što je bio bez posla od januara ove godine kada je dobio otkaz u Romi.

Ako ne bude promjena u ljetnom prijelaznom roku, Mourinho će postati trener Edinu Džeki, Radetu Kruniću, Dušanu Tadiću i Dominiku Livakoviću.

Prema turskim medijima, Mourinho je kontaktirao bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeku i brazilskog veznjaka Freda nakon inicijalnih razgovora s vodstvom Fenerbahčea. Obojica su bivši Mourinhovi igrači iz vremena u Romi i Manchester Unitedu te je navodno pitao kakva je situacija u klubu, a čini se da mu se njihov odgovor svidio.

Fenerbahče je završio ovu sezonu turskog prvenstva na drugom mjestu s 99 bodova, tri manje od prvaka Galatasaraya. U Konferencijskoj ligi došao je do četvrtfinala, gdje ga je eliminirao budući osvajač Olympiacos. Također, ispao je u istoj fazi turskog kupa od Ankaragucua, dok ga je Galatasaray porazio u domaćem superkupu.

Fenerbahce se na društvenim mrežama oprostio od Ismaila Kartala te se čeka zvanična objava da je Mourinho novi trener.