Kylian Mbappe je od sinoć postao i zvanično novi fudbaler Reala. Sada već bivši fudbaler PSG-a je potpisao petogodišnji ugovor.

Francuski ofanzivac je došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Paris Saint – Germain i pošto su brojni insajderi i svjetski mediji mjesecima pisali da će potpisati za Real.

Mbappe neće nositi broj 10, već će uzeti devetku koja je slobodna od kada je otišao proslavljeni fudbaler Karim Benzema prošle godine.

Fabrizio Romano, poznati novinari, objavio je da “Mbappe i njegovi predstavnici nisu ni pitali Real može li da uzme broj 10 za iduću sezonu“. Romano ističe da su Mbappe i Real tako pokazali “poštovanje prema Luki Modriću koji ostaje u klubu još jednu sezonu“.

Modrić godinama nosi desetku, pa će Mbappe morati da sačeka da se ona oslobodi Lukinim odlaskom. Romano podsjeća da je svojevremeno Cristiano Ronaldo isto tako čekao da Raul ostavi dres s brojem 7.

Takođe, Mbappe ne može da uzme broj sedam jer on pripada Viniciusu Junioru, jednom od najvažnijih igrača u ekipi trenera Carla Ancelottija.

Izvor: Sport Centar