FK Velež je s novim trenerom počeo sastavljati tim za predstojeću sezonu, a danas su objavili sporazumni raskid ugovora s mladim napadačem Dževadom Sijamijom.

U profesionalnoj i prijateljskoj komunikaciji, uvažavajući interese našeg fudbalera, ali i interese Fudbalskog kluba Velež u narednoj takmičarskoj sezoni, donesen je zajednički zaključak u vidu realizacije sporazumnog prekida saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Dževadom Sijamijom, poručili su iz FK Velež.

Dževad Sijamija rođen je 18. februara 2002. godine u Bugojnu. Počeo je svoju karijeru u školi fudbala Globus, kasnije je bio član škole Sportprevent, te je nastupao za omladinske selekcije FK Iskra.

Pridružio se juniorskoj selekciji FK Velež u februaru 2019. godine, a za prvi tim debitovao je 5. decembra 2020. protiv FK Olimpik iz Sarajeva, u utakmici koja je završila rezultatom 2:0 u korist Veleža.

Bio je na posudbi u NK Travniku, gdje je u sezoni 2021/22 postigao 6 golova i ostvario tri asistencije. Prethodnu sezonu proveo je na posudbi u FK Mladost Doboj Kakanj, gdje je upisao 30 nastupa i postigao 7 golova.

Dvadesetdvogodišnji Sijamija nastupio je za prvi tim Rođenih u 13 utakmica, postigavši jedan pogodak.