Banjalučanin Vladan Kovačević potpisao je petogodišnji ugovor sa šampionom Portugala Sportingom.

Sjajni čuvar mreže od naredne sezone braniće boje jednog od najvećih portugalskih klubova, a stiže iz poljskog Rakova u transferu vrijednom šest miliona evra, piše ATV. Kovačević je u ponedjeljak prošao ljekarske preglede, da bi potom potpisao ugovor i napravio veliki stepenik u svojoj karijeri. Sarajevu će pripasti 15% tj. 900.000 eura.

Svaki prelazni rok vlada je velika pomama za Banjalučaninom koji je fenomenalnim partijama u Rakovu zaludio evropske klubove. Prethodno je bio na milimetar od potpisa za Benfiku, ali sudbina je tako odredila da Kovačević postane član najljućeg rivala. On ima 26 godina i trebao bi da bude prvi golman Sportinga tako da očekuju nastupi u Ligi šampiona, a Sporting će naredne sezone da brani titulu u tamošnjem prvenstvu.

Kako saznajemo, među navijačima ovog kluba vlada velika euforija zbog dolaska Kovačevića s čijim kvalitetima su dobro upoznati.

Brojni novinari i fotoreporteri ispratili su njegov dolazak u Lisabon, a Sporting ima u planu da dodatno ojača tim za izazove koji su pred klubom te bi sjajni trener Ruben Amorim i u budućnosti trebao da ostane na klupi portugalskog šampiona.