U svom prvom velikom natjecanju, reprezentacija Gruzije je ostvarila iznenađujući uspjeh, prošavši grupnu fazu i izborivši osminu finala protiv Španije. Tim predvodi Khvicha Kvaratskhelia iz Napulja, uz najboljeg strijelca turnira, Georgesa Mikautadzea.

Kvaratskhelia, poznat kao “Kvaradona”, uživa idolizaciju navijača Napulja, ali aktualne vijesti iz Italije mogu izazvati zabrinutost. Nakon dvije godine provedene u Napoliju, Gruzijacu je preostalo tri godine ugovora, a klub želi produžiti suradnju s njim, unatoč tome što je prvotnu ponudu odbio, prema informacijama Sky Sport Italia i Corriere dello Sport.

Aurelio De Laurentiis, vlasnik Napolija, navodno je putovao u Njemačku kako bi osobno ponudio Kvaratskheliji produženje ugovora i povišicu, no igrač i njegovi predstavnici su to odbili. PSG je izrazio jak interes za njegove usluge i spreman je platiti odštetu koja bi mogla premašiti 100 milijuna eura u slučaju transfera.

U svojoj debitantskoj sezoni u Napoliju, Kvaratskhelia je bio ključan igrač u osvajanju naslova Serie A nakon 33 godine, te je zbog izvanrednih nastupa nagrađen priznanjem za najboljeg igrača lige Petice. Za Napoli je odigrao 88 utakmica u dvije godine, postigao 25 golova i asistirao u još 26 prilika.