FK Sarajevo objavio je snimak iz zraka na kojem se jasno vidi da je nogometaš Borca Zoran Kvržić bio u ofsajdu prilikom postizanja gola.

Iako je i u prvi mah bilo jasno da je riječ o nedozvoljenoj poziciji, ovaj snimak daje dodatno uporište opravdanim sumnjama gostujuće ekipe.

Herrera je ubacio s lijeve strane, Cortes je šutirao glavom, a Šahinović je odbranio, nakon čega se lopta odbila do Kvržića koji je bio u ofsajdu.

Na snimku iz zraka se vidi da je Kvržić barem polovinom tijela bio iza posljednjeg igrača odbrane Sarajeva, te je nejasno kako pomoćni sudija Goran Ilinčić to nije uočio s obzirom da je bio dobro postavljen, paralelno s linijom peterca, prenosi Klix.

Također, dva igrača Borca koja su bila u pasivnom ofsajdu, krenula su ka lopti koja se odbila poslije šuta Cortesa, te su itekako utjecala na reakciju golmana Šahinovića i prema svim pravilima nogometne igre ofsajd je morao biti dosuđen.

Sarajevo može žaliti za ispuštenom pobjedom, a iako se u javnosti isključivo polemiše o ofsajdu iz kojeg je postignut gol, sudija Mateo Musa je tokom svih 90 minuta tendenciozno sudio u korist domaćina, što je zbog gola iz ofsajda potpuno palo u drugi plan u izvještajima medija, piše Klix.

Podsjetimo, Borac i Sarajevo su podijelili bodove u zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1.

Sarajevo je povelo golom Hasića, a Kvržić je izjednačio u petoj minuti sudijske nadoknade. U narednom kolu Borac dočekuje Zrinjski, a Sarajevo gostuje Igmanu.