Hajduk će u ponedjeljak odigrati prvu utakmicu pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa, suočivši se s mostarskim Veležom na Poljudu u 18 sati.

Gattuso je uveo stroži režim, te će utakmica biti zatvorena za medije i gledatelje. Novinari i fotoreporteri neće imati pristup treninzima, a igrači i članovi stožera neće davati izjave. Klub je prije sedam dana objavio plan priprema, koji uključuje početak na Poljudu i potom odlazak na Bled.

Na Bledu će boraviti od 1. do 10. srpnja i odigrati četiri prijateljske utakmice. Jedan od protivnika bit će Fenerbahče, koji sada vodi Jose Mourinho. Gattusov dolazak donio je promjene u pristupu i organizaciji kluba. Igrači se privikavaju na novi način rada i disciplinu koju zahtijeva novi trener.

Klub se nada da će ove promjene donijeti pozitivne rezultate u narednoj sezoni. Navijači su nestrpljivi vidjeti kako će se ekipa razvijati pod Gattusovim vodstvom.

Ova prva utakmica bit će važan test za Gattusa i njegovu viziju za momčad. Pripreme na Bledu pružit će dodatnu priliku za uigravanje i testiranje novih taktika.

Susret s Fenerbahčeom bit će poseban izazov s obzirom na kvalitetu protivnika i njihovog trenera.

Hajduk se nada da će se dobro pripremiti za nadolazeće izazove u sezoni. Ove promjene pokazuju ambiciju kluba za postizanjem boljih rezultata.