Velika neizvjesnost vlada oko budućnosti Edina Džeke, kapitena “Zmajeva”, koji bi mogao napustiti Fenerbahče.

Sportski direktor Hajduka, Nikola Kalinić, intenzivno radi na dovođenju Džeke u splitski klub. Turski medij Fotospor izvijestio je da Džeko želi preći u Hajduk. Ipak, Fenerbahče ima drugačije planove i razmatra razmjenu igrača s Bešiktašem.

Prema tom planu, umjesto Džeke u Fenerbahče bi došao Vincent Aboubakar. Iako Bešiktaš preferira razmjenu Aboubakar – Džeko, svakim danom Džeko je sve bliži Hajduku. Prošle sezone Džeko je odigrao 46 klupskih utakmica, postigao 25 golova i asistirao 10 puta.

Trenutno je kapiten Fenerbahčea s ugovorom do ljeta 2025. godine. Unatoč svojim godinama, Džeko je u izvrsnoj formi. Turski mediji spekuliraju o njegovom odlasku, dok Kalinić iz Hajduka intenzivno radi na njegovom dovođenju.

Fenerbahče razmatra razmjenu s Bešiktašem, ali Džeko je zainteresiran za Hajduk. Bešiktaš se fokusira na razmjenu Aboubakar – Džeko. Ipak, sve ukazuje na to da bi Džeko mogao završiti u Hajduku.

Njegove prošlosezonske brojke pokazuju da je u odličnoj formi. Džeko je u Fenerbahčeu ključni igrač, ali njegova budućnost je neizvjesna.