Selektor nizozemske fudbalske reprezentacije Ronald Koeman izrazio je ponos zbog plasmana svog tima u polufinale Evropskog prvenstva.

Nizozemci su savladali Tursku rezultatom 2:1 nakon preokreta. Koeman je istakao kako je velika čast za malu naciju biti među četiri najbolje ekipe zajedno s Engleskom, Francuskom i Španjolskom. Naglasio je kako su morali mnogo patiti u utakmici protiv Turske jer je turnir izuzetno zahtjevan.

Mala smo nacija, a u polufinalu smo sa Engleskom, Francuskom i Španijom. Ponosni smo što ćemo igrati u polufinalu EP. Morali smo da patimo u utakmici sa Turskom, pošto nije lako igrati na ovom turniru. Međutim, bila je ovo veoma emotivna utakmica, igrači su pokazali veliko srce. Nekada nas kritikuju da nam to nedostaje u odnosu na druge selekcije – rekao je Koeman.

Utakmica je bila vrlo emotivna, a igrači su pokazali veliko srce, što je ponekad kritizirano kao nedostatak nizozemskog tima u usporedbi s drugim selekcijama. Zadovoljan je reakcijom tima u drugom poluvremenu, gdje su uspjeli preokrenuti rezultat i osigurati plasman u polufinale. Nizozemska će se u srijedu suočiti s Engleskom.

Koeman je istaknuo da Engleska ima dobre igrače, ali vjeruje u kvalitetu svoje ekipe. Igranje u Dortmundu, blizu Nizozemske, možda im donese prednost u tom meču. Na kraju je naglasio da je njihova sposobnost povratka u meč dokazala snagu tima.