Danilo Teodorović je želja čelnika Veleža za poziciju napadača, prenosi MeridianSportBH.

Velež je loše započeo sezonu, što je dovelo do otpisivanja tri standardna igrača: Omara Pršeša, Asmira Suljića i iskusnog napadača Nermina Haskića. Rođeni su doživjeli poraz u Andori i ispali od Inter Eskaldesa u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ove promjene izazvale su neočekivane turbulencije u mostarskom klubu, ali novi trener Damir Čanadi dobio je podršku. Prema ekskluzivnim informacijama MeridianSportBH, Čanadi je otpisao pomenuti trojac.

Ovo znači da Velež mora ponovo aktivirati se na tržištu i pronaći adekvatne zamjene za standardne igrače. Prema saznanjima, njihova želja za napadača je 22-godišnji Danilo Teodorović.

Teodorović je prošao omladinsku školu Željezničar Sport-Tima, a potom potpisao ugovor s Crvenom zvezdom. Posljednje dvije sezone igrao je za Voždovac, gdje je postigao šest golova i dodao pet asistencija.

Mladi fudbaler je još godinu dana ugovorom vezan za Voždovac, ali postoji mogućnost dogovora između dvije strane, naročito jer je Voždovac ispao iz Superlige Srbije prošle sezone. Za Teodorovića postoji interesovanje i drugih klubova Premijer lige i regiona.