Večeras u 21:00 sati u Banjoj Luci Borac će igrati revanš utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv PAOK-a.

PAOK ima prednost nakon prve utakmice u Solunu koju su dobili rezultatom 3:2. Vrijednost PAOK-a na Transfermarkt-u iznosi 78,60 miliona eura, dok je Borac procijenjen na 6,5 miliona eura. U posljednjih pet utakmica, PAOK je ostvario jednu pobjedu i četiri poraza, dok je Borac zabilježio tri pobjede, jedan remi i jedan poraz.

Trener Borca, Mladen Žižović, izrazio je nadu da će njegova ekipa prikazati igru sličnu onoj u prvoj utakmici i da će rezultat biti povoljniji.

Istaknuo je važnost snova, nade, vjere i inata te naglasio da su odlučni pokazati da mogu parirati velikom klubu. S druge strane, trener PAOK-a, Razvan Lucescu, naglasio je da su svjesni da se još nisu plasirali dalje i da ih očekuje teška borba.

On je spomenuo da, iako su pobijedili u prvom susretu, smatra da je jedan od golova Borca bio s ofsajda, a penal koji je dodijeljen bio kontroverzan.

Utakmicu će svirati nizozemski sudac Sander van der Eijk, a prijenos uživo možete pratiti na Arena Sportu.

Pobjednik ovog dvoboja će u sljedećoj rundi igrati protiv švedskog Malmoa, dok će poraženi biti prebačeni u treće pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, gdje će se suočiti s Klaksvikom sa Farskih Ostrva.