Velika nada naše zemlje, plivačica Lana Pudar, nastupila je na Olimpijskim igrama u Parizu, ali nije uspjela ostvariti zapažen rezultat. U disciplini 100 metara delfin zauzela je 17. mjesto i nije se plasirala u polufinale, dok je na 200 metara delfin završila na 12. mjestu, ostavši bez finala.

Nakon što nije uspjela ući u borbu za medalje, Pudar je priznala da je po prvi put u karijeri doživjela veliko razočarenje svojim rezultatom, te da se nadala boljem uspjehu.

Kao što nisam nikada padala u euforična stanja kada sam osvajala medalje na velikim takmičenjima, tako ni sada neću previše tugovati i gubiti vjeru u sebe. Znam da je sve ovo za mene jedna velika škola, jer neke se stvari moraju proći i naučiti na teži način. Naročito na ovom nivou takmičenja kao što su Olimpijske igre.
Hvala svima koji su u proteklom periodu bili moja velika podrška. Prije svega mojoj porodici koja je tu uvijek za mene, mojim trenerima, prijateljima, medijima i svim dragim ljudima kojima sam okružena. Također, veliko hvala Olimpijskom komitetu BiH, mojim sponzorima i svim institucijama koje me podržavaju, bez kojih ništa ovo što sam do sada postigla ne bi bilo moguće.
Sada je vrijeme da se dobro odmorim od svih napora i jednog vrlo stresnog perioda koji je iza mene, nakon čega se vraćam trenažnim aktivnostima – navela je Pudar putem Instagrama.