Prema informacijama koje su prenijeli brojni španjolski i europski mediji, uključujući pouzdana izvješća Fabrizija Romana, Manchester City će uskoro realizirati najveći izlazni transfer u svojoj povijesti.

Graditelji su u finalnim pregovorima s Atletico Madridom oko transfera talentiranog napadača Juliana Alvareza. Alvarez je nedavno izrazio želju za odlaskom s Etihada zbog ograničene minutaže, dok je Romano izvijestio da je ponuda Atletica prihvaćena.

Madriđani su ponudili više od 75 milijuna eura za Alvareza, čime će ovaj transfer postati najveći u povijesti Cityja, nadmašivši dosadašnji rekord Raheema Sterlinga koji je 2022. godine prešao u Chelsea za 56 milijuna eura.

Romano je najavio da će transfer biti finaliziran već danas, a očekuje se da će Alvarez uskoro obaviti medicinske preglede na stadionu Metropolitano.

Osim toga, City će primiti dodatnih 20 milijuna eura kroz dogovorene bonuse. Alvarez, koji ima 24 godine, već je osvojio sve značajne trofeje u svojoj karijeri.

U Manchester City je stigao iz River Platea u ljeto 2022. godine za 21,4 milijuna eura. Za City je od tada nastupao u 103 utakmice, postigao 36 golova i upisao 18 asistencija.