Nije nikoga iznenadilo što je Hulijan Alvarez napustio Manchester City. Klub je dobro naplatio Argentinca, koji je najskuplja prodaja u historiji kluba, i očito nije želio čekati svoju priliku. Hoće li nedostajati?

Teško je reći, Pep Guardiola ima kvalitetne zamjene, a možda čak i neće ići na tržište kako bi pojačao ofenzivu.

Jedna mogućnost je da promijeni poziciju Filipa Fodena; engleski reprezentativac bi mogao igrati bliže golu, a u nekim utakmicama čak i predvoditi napad umjesto Erlinga Haalanda. Njegovu poziciju u timu bi u tom slučaju mogao zauzeti Savinho, Brazilac koji je stigao iz Troe, jednog od klubova “City grupe”.

Oskar Bob također je opcija; Norvežanin je bio učinkovit u prijateljskim utakmicama, iako ne bismo trebali donositi zaključke samo na temelju američke turneje. Ovaj mladi nogometaš dobivao je povremenu priliku prošle sezone, vidjeli smo ga i sedam puta u početnoj postavi. Debitirao je protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka, dao gol u Beogradu, a mjesec dana kasnije se upisao u strijelce u Premier ligi protiv Newcastlea.

Još dvojica mladih igrača mogla bi profitirati zbog Alvarezovog odlaska u Atletiko.

Jedan je Džejms MekAti koji može igrati na više pozicija u ofenzivi, a radi se o ofenzivnom vezistu iz akademije, dok je drugi Niko O'Rajli, još jedan igrač iz omladinske škole, iako je on bolji kada igra nešto povučenije, pišu Sportske.net.

Prva Pepova meta ovog ljeta bio je Bruno Guimarães, no Newcastle je odolio. Pojavile su se priče o trampi (uz novac naravno) za Joãa Cancela, međutim od toga nema ništa. Portugalac je na prodaju, ali nema previše interesa.

Ako bi City kupovao napadača, mete su poznate: Kviča Kvaratskhelia iz Napolija, no ovog ljeta od toga nema ništa, Eze iz Palasa i Rodrigo iz Reala. Ovaj posljednji bi mogao izgubiti mjesto u timu zbog Mbappéa, pa u Engleskoj pretpostavljaju da bi mogao biti legitimna meta “Građana”. Spominje se i Pedro Neto iz Wolverhamptona, no on je bliže Tottenhamu.

Realno, engleskom prvaku nije zapelo; Alvarez je bio negdje između klupe i prvog tima, pa se odlazak neće mnogo osjetiti, niti ako ne stigne novi igrač.

Što se tiče nekoga ko bi igrao uz Rodrija, zemljak iz reprezentacije Mikel Merino je blizu Arsenalu, no spekulira se da bi Pep mogao pokvariti transfer bivšem učeniku Arteti, prenose Sportske.net.

Do sada je City doveo samo Savinha, a Brazilac bi mogao debitirati već u “Community Shieldu” za vikend kada ćemo gledati derbi Manchestera na Wembleyu.