Franjo Ivanović već je neko vrijeme na meti belgijskog kluba Union Saint-Gilloise, koji je pokazao ozbiljan interes za njegov transfer.

Belgijci su već poslali nekoliko ponuda, počevši od tri miliona eura, zatim 3,5 miliona, a sada je konačno dogovoren iznos od četiri miliona eura, uključujući bonuse, što odgovara iznosu otkupne klauzule u Ivanovićevom ugovoru.

Međutim, Rijeka želi zadržati Ivanovića do završetka njihovog play-offa za Konferencijsku ligu protiv Olimpije, s obzirom da im je potrebna sva snaga za nadolazeću utakmicu.

Belgijci, s druge strane, žele što ranije obaviti liječnički pregled kako bi zaključili transfer, zbog čega je Ivanovićev nastup u Sloveniji krajnje neizvjestan.

Union Saint-Gilloise predstavlja izvrsnu priliku za razvoj mladih igrača, kao što su to pokazali primjeri Viktora Bonifacea, Deniza Undava i Gustafa Nielsena.

Posebno je zanimljivo da je ovaj belgijski klub povezan s Brighton Hove Albionom, što otvara vrata Ivanoviću za mogući transfer u engleski klub ako se pokaže uspješnim u Belgiji.

Sličnim putem išao je Deniz Undav, koji je nakon uspjeha u Unionu završio u Brightonu, a sada igra za njemački Stuttgart.

Ako Brighton bude imao potrebu za napadačem, Ivanović bi mogao biti njihov sljedeći izbor, s obzirom na jednostavnost transfera između sestrinskih klubova.