Saudijski klub Al Nassr pokazao je veliki interes za dovođenje Matea Kovačića, planirajući mu ponuditi jednu od najvećih plaća u nogometu, preko milion eura sedmično.

Klub se nadao da će uz pomoć Cristiana Ronalda, Kovačićevog bivšeg suigrača iz Real Madrida, uspjeti osigurati njegov dolazak tijekom zimskog prijelaznog roka.

Međutim, prema Manchester Evening Newsu, trener Manchester Cityja Pep Guardiola nema namjeru prodati Kovačića i planira blokirati njegov odlazak u Saudijsku Arabiju. Iako se spekuliralo da bi Kovačić mogao napustiti City nakon povratka Ilkaya Gündoğana iz Barcelone, Guardiola ga i dalje vidi kao važan dio svoje momčadi.

Saudijci su željeli iskoristiti priliku i stvoriti vezu s Ronaldom i Brozovićem, no Guardiola odlučno odbija tu mogućnost. Kovačićev potencijalni ugovor s Al Nassrom donio bi mu 64 miliona eura godišnje, što je sedam puta više nego što trenutno zarađuje u Manchester Cityju.

Ugovor s engleskim prvakom vrijedi do ljeta 2027. godine. Kovačić je do sada u karijeri igrao za Dinamo, Inter, Real Madrid i Chelsea, a prošle je godine prešao u City za 29 miliona eura.

Trenutno mu Transfermarkt procjenjuje tržišnu vrijednost na 30 miliona eura.