Poznata su dva polufinaliste Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Španija je savladala domaćin sa 2:1 u četvrtfinalu poslije produžetaka, dok je Francuska osigurala prolaz dalje nakon penala protiv Portugala – 5:3 (0:0 nakon 120 minuta), piše Faktor.

Mnogo prašine podigla je situacija iz 107. minute. Musiala je šutirao, a lopta u kaznenom prostoru u ruku pogodila Cucurellu. Engleski sudija Anthony Taylor nije se oglašavao, a očito nije dobio ni poziv iz VAR sobe kako bi pogledao sporni detalj (pogledajte OVDJE).

Amar Osim, najtrofejniji bh. trener, koji tokom Eura radi kao stručni konsultant na BHT1, ljut je što nije dosuđen penal za Nijemce. Tokom razgovora u studiju Slavemn Musa je kazao kako je stiglo objašnjenje da je Cucurella držao ruku u prirodnom položaju!

– Jeste, prirodan položaj, ali za revolveraša – kazao je Osim tokom emisije na BHT1, a bio je ljut i zbog loše utakmicu koju su odigrali Portugal i Francuska.

Tokom emisije govorio je o tome kako bi bilo najzaslužnije da UEFA “izbaci” obje ove selekcije, a da u polufinale idu Španija i Njemačka.

Nagalsio je kako su Francuzi u pet utakmica na EP postigli samo jedan gol i to iz penala i da su došli do polufinala, a da je loš i Portugal koji zadnje tri utakmice nije dao gol.