Dinamo je naišao na poteškoće u pregovorima s 19-godišnjim Marinom Šotičekom iz Lokomotive. Sportski direktor Marko Marić odlučio je povući neočekivan potez, što je ujedno poslana jasna poruka Šotičeku.

Naime, Dinamo je na pragu dovođenja Juana Córdobe, mladog kolumbijskog reprezentativca iz Deportiva Calija, saznaju Sportske Novosti.

Córdoba, koji ima 20 godina i vrijedi 1,2 miliona eura prema Transfermarktu, prošle je sezone postigao šest golova i dvije asistencije u 19 utakmica. Nekoliko klubova pokazalo je interes za njega, uključujući Atletico Mineiro, Olympiacos i Houston Dynamo, ali Córdoba je odlučio prioritizirati Dinamo.

Njegov menadžer vidi Maksimir kao idealnu platformu za razvoj igrača. Dinamo nudi 1,5 milion eura za Córdobu, a igrač je spreman prihvatiti uvjete zbog želje da zaigra u Europi. Córdoba se ističe brzinom, okomitošću i neustrašivošću. Završio je sezonu kao četvrti igrač po broju progresivnih sprinteva u kolumbijskoj ligi.

Imao je 22 uspješna driblinga i osvojio 28 defenzivnih duela. Također je postigao najviše sprinteva u ligi. Iako postoji prostor za napredak, njegov talent je evidentan.

Córdoba bi trebao postati treće Dinamovo pojačanje ovog ljeta, nakon Marka Pjace i Raúla Torrentea. Ovo je jasna poruka igračima poput Šotičeka koji traže bolje uvjete.