Europsko prvenstvo u Njemačkoj ulazi u završnu fazu, a večeras se igra prvo od dva polufinala.

Na terenu će se od 21 sat sastati nogometaši Španjolske i Francuske, koji su se plasirali u polufinale pobjedama protiv domaćina Njemačke i reprezentacije Portugala.

Drugi polufinalni par, koji će odmjeriti snage sutra, čine reprezentacije Engleske i Nizozemske. Poznate su nam vrijednosti igrača, a uoči polufinala objavljena je zanimljiva lista klubova s najviše igrača među četiri najbolje reprezentacije Europe.

Na vrhu je europski prvak Real Madrid sa sedam igrača: Jude Bellingham, Dani Carvajal, Nacho Fernandez, Joselu, Aurelien Tchouameni, Eduardo Camavinga i Ferland Mendy.

U obzir su uzeti samo igrači koji su prošle sezone igrali za Real, jer je klub doživio mnoge promjene. U klub je stigao Kylian Mbappe, dok su ga napustili Nacho Fernandez i Joselu.

Real Madrid slijede PSG i Liverpool s po šest igrača, dok po pet igrača imaju Real Sociedad, Arsenal, Barcelona i Manchester City.

Foto: 90 min.

Zanimljivo je da na ovoj listi visoko kotira Crystal Palace s četiri igrača: Adam Wharton, Eberechi Eze, Dean Henderson i Marc Guehi.

Po četiri igrača također imaju Inter i Bayern München, a po tri Milan, Chelsea, Athletic Bilbao i Atletico Madrid.

Podsjetimo, prvo polufinale igra se večeras od 21 sat.