Portugal je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Sloveniju s 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Regularni dio utakmice i produžeci završili su bez golova. U četvrtfinalu će igrati protiv Francuske, koja je s 1:0 pobijedila Belgiju. Utakmica će se održati 5. srpnja u 21 sat u Hamburgu.

Portugalski golman Diogo Costa briljirao je u raspucavanju, obranivši sve tri udarca slovenskih igrača. Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič nisu uspjeli zabiti. Za Portugalce su pogodili Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva. Ronaldo je prethodno promašio kazneni udarac u produžecima.

Slovenski izbornik Matjaž Kek dobio je crveni karton prije početka drugog produžetka. Razlog isključenja nije bio jasan iz televizijskog prijenosa.

Kek je isključen zbog reakcije prema sucu Danieleu Orsatu nakon završetka prvog produžetka. Orsato je dosudio kazneni udarac za Portugal zbog prekršaja Vanje Drkušića na Diogu Joti.

Cristiano Ronaldo je izveo kazneni udarac, ali ga je Jan Oblak obranio. Kek je ušao na teren i žestoko se raspravljao s Orsatom.

Navodno je dotaknuo Orsatovog pomoćnika za rame. To je bilo dovoljno da mu Orsato pokaže crveni karton. Kek je utakmicu pratio s tribina do kraja.