Ronaldo i Pepe su večeras oborili nevjerojatne rekorde na Evropskom prvenstvu, teško je reći čiji je impresivniji.

Portugal je danas započeo svoj nastup na Evropskom prvenstvu, a s njihovom prvom utakmicom došli su i novi rekordi.

Portugal igra protiv Češke večeras na Evropskom prvenstvu, a dva legendarna portugalska igrača oborila su nevjerojatne rekorde nastupom u večerašnjem meču.

Pepe i Cristiano Ronaldo započeli su večerašnji meč od prve minute, a Pepe je postao najstariji igrač koji je ikada nastupio na nekom Evropskom prvenstvu.

Dosad najstariji igrač koji je igrao na Evropskom prvenstvu bio je mađarski golman Gabor Kiraly, koji je nastupio za svoju reprezentaciju s 40 godina i 86 dana u utakmici protiv Belgije 26. lipnja 2016.

Pepe je večeras igrao protiv Češke sa 41 godinom i 113 dana, što ga čini više od cijele godine starijim od prethodnog rekordera. Njegov će rekord sigurno biti dodatno poboljšan jer će vjerojatno igrati i u narednim utakmicama na turniru.

S druge strane, Ronaldo je postavio nove rekorde. Večeras je odigrao svoju 26. utakmicu na Evropskom prvenstvu, što ga čini apsolutnim rekorderom, ali taj rekord vjerojatno nije najimpresivniji.

Ronaldo je s 14 golova najbolji strijelac u povijesti Evropskog prvenstva, ali večeras je postao prvi igrač u povijesti koji je nastupio na šest različitih turnira Evropskog prvenstva.

Igrao je na prvenstvima 2004., 2008., 2012., 2016. te 2021. godine (turnir koji je odgođen zbog pandemije koronavirusa). Njegov će rekord zaista teško biti ugrožen.