Dani Olmo (26) je postao meta mnogih europskih velikana nakon četiri i pol godine provedene u RB Leipzig. Klubovi poput Barcelone, Manchester Uniteda i PSG-a pokazuju interes, a svi zainteresirani imaju vremena do 1. kolovoza da iskoriste povlaštenu cijenu prije isteka njegove otkupne klauzule od 60 milijuna eura.

Iako se ranije spekuliralo da klauzula vrijedi do 15. srpnja, istina je da vrijedi do 1. kolovoza, nakon čega će cijena biti znatno viša. Dinamo također pažljivo prati situaciju, budući da je Olmo stigao u klub iz Barcelone kao besplatni igrač u ljeto 2014., a kasnije je prodan Leipzigu za 29 milijuna eura uz klauzulu koja Dinamu osigurava 20 posto prihoda od njegove sljedeće prodaje.

Ako Leipzig proda Olma za 60 milijuna eura, što je njegova otkupna klauzula, klub bi profitirao za 31 milijun eura u odnosu na prvotnu investiciju. Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, odnosno 6,2 milijuna eura, čime bi ukupna zarada od Olma iznosila više od 35 milijuna eura, čineći ga najskupljim igračem u povijesti Dinama.

Olmo je tokom karijere pokazao svoju vrijednost igrajući na raznim pozicijama iza napadača, postigavši 34 gola i ostvarivši 28 asistencija u 124 utakmice za Dinamo, dok je za Leipzig zabio 29 golova i asistirao u 34 prigode na 148 nastupa. Postao je i reprezentativac Španjolske, postigavši 8 golova i ostvarivši 7 asistencija u 33 utakmice za nacionalni tim.

Engleski mediji danas izvještavaju da je Manchester City izrazio interes za Olma, s Pepom Guardiolom koji ozbiljno razmatra ponudu. Ranije je Guardiola razmišljao o Olmu, ali je odabrao druge opcije. Sada se interes ponovno pojavio, potaknut upravo otkupnom klauzulom koju Olmo ima.