Bivši kapetan Real Madrida, Nacho Fernandez, službeno je predstavljen kao novi igrač saudijskog kluba Al-Qadsiah FC.

“Ovo je najteža odluka u mom životu. Dobro sam je razmotrio i bilo bi lažno reći da nisam imao sumnje. Trebam novo iskustvo. Uvijek sam želio sretan kraj u Realu. Rekao sam svojoj supruzi da je naklonost koju sam osjećao u klubu najveća čast”, rekao je Nacho, prenosi Marca.

“Mogao sam ostati u Realu još godinu dana i bio bih jednako sretan, ali znate koliko je to zahtjevno. Čak i kada pobjeđujemo, ništa ne vrijedi ako nisi u najboljoj formi. Spreman sam na ono što dolazi”, dodao je branič, koji trenutno sa španjolskom reprezentacijom nastupa na Europskom prvenstvu.

Istaknuo je da bi volio imati oproštaj poput Tonija Kroosa, ali Real mu to nije mogao organizirati jer tijekom sezone nije imao dogovoren prelazak u drugi klub. Također, nije želio igrati ni za jedan europski klub kako ne bi igrao protiv Reala, pa je izabrao Saudijsku Arabiju.

Nacho je prošao kroz Realovu akademiju i cijelu karijeru proveo u prvoj momčadi, upisavši 364 nastupa i osvojivši 26 trofeja, koliko ima i Luka Modrić, koji bi trebao ostati u klubu još jednu sezonu.