Najbolji bosanskohercegovački sudija, Irfan Peljto, nastavit će sudjelovati na Europskom prvenstvu u nogometu i tijekom nokaut faze natjecanja.

UEFA je delegirala sudije za prve utakmice osmine finala, a među njima je i Peljto, koji će biti četvrti sudija na utakmici između Njemačke i Danske. Ova utakmica se igra u subotu u 21 sat.

Glavni sudija bit će Englez Michael Oliver, uz pomoć sunarodnjaka Stuarta Burta i Daniela Cooka. VAR sudija za ovu utakmicu je Stuart Attwell, dok su AVAR sudije David Coote i Massimiliano Irrati.

Osim ove utakmice, u subotu se igra i utakmica između Švicarske i Italije, koja počinje u 18 sati. Glavni sudija za ovu utakmicu je Poljak Szymon Marciniak, s pomoćnicima Tomaszom Listkiewiczem i Adamom Kupsikom. Četvrti sudija bit će Facundo Tello iz Argentine. VAR sudija za ovu utakmicu je Tomasz Kwiatkowski, dok su AVAR sudije Bartosz Frankowski i Bastian Dankert.

Irfan Peljto je do sada bio četvrti sudija na četiri utakmice ovog prvenstva i nastavlja s istom ulogom i u nokaut fazi. Njegovo sudjelovanje na Europskom prvenstvu dodatno potvrđuje njegovu kvalitetu i status jednog od najboljih sudaca iz Bosne i Hercegovine.

UEFA mu je ukazala povjerenje delegirajući ga za važnu utakmicu osmine finala između dvije jake reprezentacije.