Zatišje vlada na Tušnju pred start priprema Slobode u povratničkoj premijerligaškoj sezoni.

Još uvijek nije poznato kada će Crveno-crni krenuti sa radom. Kako nezvanično saznaje Faktor prozivka će biti obavljena u ponedjeljak, 1. jula.

Na Tušnju bi trebao “prozivati” Zlatan Nalić, trener pod čijom komandom se Sloboda ekspresno i vratila u elitni rang.

Stidljivo se govori da će brigu o sportskom segmentu preuzeti Zajko Zeba, iako nema zvanične potvrde sa Tušnja.
Kada je u pitanju igrački kadar, Sloboda je vjerovatno jedini klub iz Premijer lige BiH koji nije predstavio niti jednog novajliju.

Ne zna se ni status onih koji su završili sezonu u crveno-crnom dresu. Velikoj većini fudbalera istekli su ugovori. Nermin Mujkić, standardni stoper iz prethodne takmičarske godine, skrasio se u Sarajevu.

Kako smo uspjeli saznati, u Slobodi su namjeravali potpisati Stefana Božića iz Stupčanice, najboljeg mladog igrača Prve lige FBiH iz prošle sezone, ali on je dobio povoljniju ponudu Igmana i prihvatio je.

Aleksandar Jović, prvi čovjek “kriznog menadžmenta” u Slobodi još ranije je najavio da će Tuzlaci u sezonu ući s najjefitnijim rosterom u historiji. Jasno je, škripi s finansijama, navodno su i računi zbog nekih presuda ponovo blokirani, ali to će se prevazići u skorije vrijeme.

Bilo kako bilo, Slobodu čeka mjesec priprema, potpuna rekonstrukcija igračkog kadra i težak i zahtjevan posao. U sezoni kada ispadaju četiri ekipe, iluzorno bi bilo očekivati nešto više od borbe za opstanak.