U proteklim sedmicama, Edin Džeko bio je glavna tema turskih i hrvatskih medija, koji su često pisali o njegovom mogućem dolasku u Hajduk.

Međutim, prema turskim medijima, od toga neće biti ništa, i naš 38-godišnji kapiten će i sljedeće sezone nositi dres Fenerbahčea. Turski NTV Spor navodi da je portugalski trener Jose Mourinho odlučio zadržati devet stranih igrača u klubu, među kojima je i “Dijamant”.

Osim Džeke, tu su još Fred, Tadić, Livaković, Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Oosterwolde i Szymanski. Zanimljivo je da je ova odluka donesena neposredno prije utakmice koju će večeras od 19 sati odigrati Fenerbahče i Hajduk.

Džeko je u ovoj predsezoni pokazao svoju efikasnost, postigavši golove u utakmicama protiv Petrolula i Admire. Interesantno je da bi drugi bh. reprezentativac, Rade Krunić, mogao napustiti “žuto-plave” tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Krunić se nalazi na listi stranih igrača koji mogu otići ako dođe odgovarajuća ponuda. Trener Mourinho donio je odluku koja će utjecati na sastav momčadi za predstojeću sezonu. Mediji su izvještavali o Džeki kao o potencijalnom pojačanju Hajduka, ali čini se da će ostati u Turskoj.

Džeko je već pokazao svoju vrijednost za Fenerbahče tijekom pripremnih utakmica. Krunićeva budućnost u klubu ostaje neizvjesna, ovisno o ponudi drugih klubova. Džeko je stekao veliku pažnju medija zbog svoje forme i golova u predsezoni.

Odluka o zadržavanju Džeke i drugih stranih igrača pokazuje Mourinhove planove za momčad.