U nogometnom svijetu nije neuobičajeno da transfer propadne zbog navijačke pripadnosti igrača. Takav slučaj se sada veže za Dinamo i Crvenu zvezdu.

Glavni akter ove priče je 24-godišnji slovenski stoper Vanja Drkušić, koji igra za ruski Sochi već dvije i pol godine. Prije toga je igrao za slovenski Bravo, a njegov transfer u Rusiju početkom 2022. vrijedio je 120 tisuća eura.

Sportske novosti pišu da je Drkušić bio na korak do prelaska u Dinamo, ali je transfer propao kada se saznalo da navija za Crvenu zvezdu, što nije skrivao u javnim istupima.

“Modri su bili zainteresirani za slovenskog reprezentativca Vanju Drkušića, koji igra odlično na Euru. Posao je bio skoro realiziran, ali se saznalo da Drkušić navija za Crvenu zvezdu. To nije leglo nikome u Maksimiru, jer bi Dinamovi navijači brzo saznali za to i Drkušić ne bi bio dočekan raširenih ruku. Nogomet nije samo biznis, već i strast, religija, identitet… Novo vodstvo kluba bi time narušilo sjajnu atmosferu. Stoga se odustalo od transfera čim su saznali za njegove navijačke sklonosti”, pišu Sportske novosti.

Drkušić je rođen u Novom mestu, karijeru je počeo u Krki, odakle je kao tinejdžer otišao u Heerenveen. Nakon toga je igrao za talijanskog niželigaša Rende, slovenski Bravo, a pravi potez napravio je odlaskom u Rusiju.