Standard Liege je dogovorio dolazak dvojice igrača iz Dinama prema informacijama Fabrizia Romana. Boško Šutalo (24), defanzivni igrač, potpisuje petogodišnji ugovor i odmah će se pridružiti belgijskom klubu. Marko Bulat (22), veznjak, ide na posudbu s opcijom otkupa.

Trener Standarda je Ivan Leko, poznati hrvatski stručnjak koji je preuzeo klub u januaru ove godine nakon što je vodio Hajduk. Prva sezona pod njegovim vođstvom bila je izazovna zbog finansijskih problema u klubu, što je rezultiralo plasmanom u donju polovicu tabele.

Šutalo je stigao u Dinamo prije dvije godine iz Atalante za više od četiri miliona eura, što ga čini drugim najskupljim ulaznim transferom u istoriji kluba.

Međutim, njegov učinak je ograničen na 27 utakmica zbog povreda koje su ga mučile. Prije Dinama, Šutalo je nastupao za Osijek i Veronu.

Bulat je došao u Dinamo iz Šibenika u februaru 2021. za 2.2 miliona eura. Tokom svog boravka u klubu, odigrao je 87 utakmica i postigao osam golova uz sedam asistencija. Njegov ugovor sa Dinamom važi do ljeta 2028. godine.