Hoće li, neće li? Saga oko Edina Džeke i njegovog mogućeg prelaska u Hajduk se nastavlja, a najnovija informacija koja dolazi iz Turske dodatno će probuditi optimizam među navijačima “Bilih”.

Sve se više šuška da je novi trener Jose Mourinho spreman pustiti Edina Džeku – koji ima još godinu dana ugovora – i zamijeniti ga nekim mlađim igračem. Ovo bi moglo otvoriti vrata za potencijalni dolazak Džeke u Hajduk, što bi bila velika vijest za klub i njegove navijače.

Novinar Santi Aouna, koji prati transfere iz više europskih zemalja uključujući i Tursku, donosi vijest da je Fenerbahče započeo pregovore s marokanskim napadačem Ayoubom El Kaabijem. Ovaj potez turskog kluba mogao bi imati značajne implikacije na budućnost Edina Džeke.

Ayoub El Kaabi (31) je imao sjajnu sezonu u dresu Olympiacosa, postigavši čak 33 gola u 50 utakmica u svim takmičenjima. Turci su dobro upoznati s njegovim kvalitetama, jer je dvije sezone zapaženo igrao za Hatayspor od 2021. do 2023. godine.

Iako pregovori Fenera s marokanskim napadačem ne garantuju da će Džeko doći u Hajduk, ovo je znakovito i može se protumačiti kao signal da je Fenerbahče spreman odreći se bosanskohercegovačkog “Dijamanta” kako bi doveo El Kaabija. Ovo bi bila vijest koja bi zasigurno razveselila navijače Hajduka.

Kako god, saga se nastavlja, a svaki korak Fenerbahčea, Džeke i Mourinha se pomno prati. Uz to, sve ozbiljnije se priča i o dolasku Ivana Rakitića u Split. Na Poljudu zaista nikad nije dosadno.