U Banjaluci se danas održava Izborna Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske, a novi mandat je dobio Vico Zeljković.Aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS), Vico Zeljković, ponovno je izabran na ovu funkciju, čime je započeo svoj drugi mandat na čelu ovog saveza.

Izborna Skupština održana je danas u Banjaluci, a Zeljković je jednoglasno dobio povjerenje svih 55 delegata, čime je osigurao četverogodišnji mandat koji će trajati od 2024. do 2028. godine.

Vico Zeljković je prvi put postao predsjednik FSRS u januaru 2020. godine, kada je naslijedio Mileta Kovačevića, koji je smijenjen s te pozicije. Zeljkovićev rad na čelu saveza do sada je obilježen nizom reformi i projekata usmjerenih na unapređenje fudbalske infrastrukture i razvoja mladih talenata.

Nakon izbora predsjednika, na današnjoj Skupštini slijedi proces izbora potpredsjednika, članova Izvršnog odbora i drugih tijela koja će upravljati FSRS u narednom četverogodišnjem periodu. Očekuje se da će novi rukovodeći tim nastaviti s radom na razvoju fudbala u Republici Srpskoj, s posebnim fokusom na modernizaciju stadiona, unapređenje trenerskih kadrova i jačanje omladinskih selekcija.

Izborna Skupština FSRS u Banjaluci pokazala je jedinstvo i podršku članova saveza trenutnom predsjedniku, što je dobar znak za buduće projekte i izazove koji očekuju fudbalski savez.