Fudbaleri Sarajeva će u utorak, letom iz Sarajeva, otputovati u Kazahstan gdje ih očekuje prva zvanična utakmica u ovoj sezoni.

Protivnik, u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, je Aktobe. Sarajevo nije imalo sreće u žrijebu jer su dobili najtežeg mogućeg protivnika, ali svi u Bordo taboru vjeruju da mogu proći dalje.

Biće ovo prava prilika za nogo trenera Zorana Zekića da vidi koliko može, novo, Sarajevo.

Sarajevo je dovelo čak osam pojačanja, a na Koševo su stigli Vladan Bubanja, Bruno Unušić, Andreja Ristić, Emil Rockov, Filip Jović, Nermin Mujkić i Aleksandar Đorđević.

Direktan prijenos ove utakmice obezbjedio je MY TV. Susret u Kazastanu igra se od 17 sati uz direktan prijenos na MYTV, a prije utakmice, od 16 sati i 15 minuta, moći ćete gledati specijalnu uvodnu emisiju koja se emituje sa stadiona Koševo, u kojoj će gostovati bivši fudbaleri Sarajeva. Također, MY TV će direktno prenositi i revanš susret koji de igra 18.jula od 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase, a i prije te utakmice bit će rmitovana specijalna emisija od 20 sati i 15 minuta.

Oba duela između Sarajeva u Aktobea možete gledati u direktnom prijenosu na televizijskom kanalu MY TV, koji se emituje na BH Telecomovoj platformi Moja TV, na broju 12.