Španjolska je postala prvi finalist Eura nakon što je u polufinalu pobijedila Francusku rezultatom 2:1. Finale će se održati u nedjelju u 21 sat u Berlinu. U ovoj utakmici posebno su se istaknuli Lamine Yamal i Dani Olmo, koji je postigao odlučujući pogodak.

Nakon utakmice, igrači su proslavili pobjedu na terenu. Međutim, tijekom slavlja dogodila se neobična situacija. Jedna od službenih osoba, najvjerojatnije fotograf, pridružila se igračima na terenu i pritom se poskliznula, srušivši Álvara Moratu.

Na prvi pogled, činilo se da je Morata nakon pada bio u bolovima, a neki mediji izvještavaju da je možda iskrenuo koljeno, iako ta informacija nije potvrđena. Situacija nije izgledala ugodno, a bila bi velika šteta da Morata propusti finale zbog ove nesreće.

Video pogledajte OVDJE.

BBC Sport je objavio slike incidenta, a voditelj Gary Lineker je komentirao događaj, izražavajući zabrinutost zbog mogućih posljedica za Moratu. Lineker je dodao kako se nada da ozljeda nije ozbiljna.

Kasnije su prikazane dodatne slike Morate kako drži koljeno, a Lineker je komentirao da situacija ne izgleda previše loše, ali da se Morata čini uzrujan i šepa. Bilo bi zaista nesretno da se ovakva nesreća dogodi neposredno prije finala.

Španjolska će saznati svog protivnika u finalu nakon utakmice između Engleske i Nizozemske, koja je zakazana za srijedu u 21 sat.