FK Željezničar je iza sebe imao turbulentnu sezonu, ali je na kraju sigurno ostao u eliti, pa će u narednu sezonu krenuti sa novim pojačanjima i ambicijama.

Na Grbavici se sutra očekuju čak tri nova pojačanja. U pitanju su Marin Karamarko, Ivan Đorić i Bože Vukoja.

Marin Karamarko je hrvatski fudbaler rođen u Puli, ima 26 godina i stiže iz Rusije. Za mladu reprezentaciju Hrvatske ubilježio je četiri nastupa, a igra na poziciji defanzivca. Ugovor s ruskim Arsenalom mu ističe 1. jula. Igrao je pretežno u hrvatskim klubovima, a zabilježio je nastupe i u GOŠK-u iz Gabele 2019. godine.

Ivan Đorić je također defanzivac, s tim da može igrati i pozicije zadnjeg veznog igrača, sezonu je proveo u Igmanu i ubilježio 30 nastupa. Đorić ima 28 godina, a rođen je u Nišu. U karijeri je nosio dresove mnogih klubova, a vrijedi istaći da je u posljednje dvije godine igrao u Bosni i Hercegovini. Nosio je dres Radnika iz Bijeljine, Sloge Meridian i Igmana.

O Bože Vukoji ne treba mnogo pisati. Ima dugogodišnje iskustvo igranja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nosio je dresove Širokog Brijega, gdje je definitivno stvorio ime, potom GOŠK-a i Zvijezde 09. U Željezničar stiže kao treće pojačanje sutra.

Bože Vukoja je ofanzivac, može igrati iza napadača, pa čak i centarfora. U protekloj sezoni je u dresu Zvijezde 09 odigrao 25 utakmica, upisao pogodak i dodao četiri asistencije.

Očekuje se da Željezničar predstavi ova tri fudbalera kao nova pojačanja već sutra.