Nogometašice Bosne i Hercegovine su sinoć ostvarile značajnu pobjedu nad Bjelorusijom u odlučujućem kolu drugog ranga Lige nacija. Njihov uspjeh ih je plasirao na drugo mjesto u grupi 4, odmah iza Češke, otvarajući tako vrata baraža u februaru s ciljem ulaska u prestižnu Ligu A.

Usprkos velikom uspjehu, pred izabranicama Samire Hurem stoji izazovan zadatak jer su već sada poznati potencijalni suparnici u baražu. Ždrijeb, zakazan za 11. decembar, mogao bi ih spojiti s teškim konkurentima poput Belgije, Norveške, Islanda i Švedske.

Najteži protivnik, bez sumnje, bio bi susret s Švedskom, momčadi koja je prije četiri mjeseca osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu pod vodstvom igračica poput Amande Ilestedt, Kosovare Asllani i Zeće Mušović.

Norveška, s jednom od najboljih igračica svijeta, Adom Hegerberg, također predstavlja ozbiljan izazov, budući da su stigle do osmine finala na posljednjem Svjetskom prvenstvu.

S druge strane, Belgija i Island su potencijalni suparnici s kojima bi se bosanske nogometašice mogle nadati povoljnijem ishodu, otvarajući mogućnost ulaska u elitni rang Lige nacija.

Svi navijači nestrpljivo očekuju ponedjeljak kako bi saznali s kim će se “ples kuglica” spojiti u ovom izazovnom dvoboju.