FK Velež je zvanično potvrdio da je novi fudbaler ovog tima postao Emmanuel Okeke.

Time su potvrdili naša ranija pisanja kada smo objavili da se Okeke nalazi na probi, te nešto kasnije kada smo objavili da je Okeke zadovoljio struku Rođenih.

Saopštenje Veleža prenosimo u cijelosti.

– Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Emmanuel Okeke novi igrač našeg Kluba.

Emmanuel Okeke je rođen 24. decembra 2000. godine u Bauchi u Nigeriji. Dobar dio svoje fudbalske karijere proveo je u susjednoj Hrvatskoj gdje je nastupao za Sesvete, Vrapce te Dubravu. Pored pomenutih timova u julu 2020. godine proveo je jednu godinu i u rumunskom klubu Pandurii. Nastupao je još i i u austrijskim timovima SC Weiz te Amateure OO odakle dolazi u naš tim.

Ovaj odbrambeni fudbaler boravio je sa ekipom na pripremama na Kupresu gdje je zadovoljio apetite trenera Rođenih Damira Čanadija. U prijateljskom meču koji je naš tim igrao na Kupresu protiv hrvatskog prvoligaša Šibenika u porazu od 1:2 upravo je Okeke bio strijelac.

Sigurni smo da će ovaj snažni fudbaler Rođenih dati svoj doprinos te pojačati konkurenciju u timu naročito u odbrambenom dijelu.

Podsjetimo, naš tim večeras na stadionu Grbavica od 20 sati igra prvi meč UEFA Evropa Konferencijske lige protiv predstavnika Andore Inter Club d’Escaldes.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u našem crvenom dresu.