Hrvatska nogometna reprezentacija imala je razočaravajući nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, osvojivši samo dva boda u skupini sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.

Izabranici Zlatka Dalića ispustili su dvije pobjede u zadnjim sekundama utakmice, ostavljajući loš dojam i potičući glasine o potrebi promjene načina igre. Pitanje je tko će od starijih igrača nastaviti igrati za reprezentaciju. Domagoj Vida nije igrao, Ivan Perišić se muči s povratkom nakon ozljede, a Marcelo Brozović je pod kritikama. Najveći upitnik je Luka Modrić, koji još nije odlučio hoće li nastaviti.

Modrić je produžio ugovor s Realom, unatoč spekulacijama o odlasku u Saudijsku Arabiju ili MLS. Carlo Ancelotti ga je koristio kao igrača s klupe, gdje se dobro snašao. Dalić i Modrić trebaju obaviti iskren razgovor o budućnosti. Modrić je ključni igrač za Dalića, ali možda bi trebao prihvatiti manju ulogu u reprezentaciji.

Novi ugovor u Realu sugerira da će igrati još barem godinu dana na najvišoj razini. Ako nastavi igrati za Hrvatsku, vjerojatno će igrati i na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Hrvatska se mora modernizirati i prilagoditi mlađim igračima. Dalić mora odlučiti kako najbolje koristiti Modrića u budućnosti. Modrićev utjecaj na reprezentaciju je ogroman, ali njegova budućnost je neizvjesna.