Engleski nogometaš Jude Bellingham mogao bi biti suspendiran na jednu utakmicu zbog vulgarnog poteza tijekom utakmice protiv Slovačke, pišu engleski mediji.

Engleska je trebala preokret i produžetak za prolazak u polufinale nakon što je Ivan Schranz doveo Slovačku u vodstvo u 25. minuti. Bellingham je izjednačio u petoj minuti sudačke nadoknade, dok je Harry Kane na početku produžetka donio potpuni preokret.

Bellinghamu prijeti suspenzija zbog gestikulacije rukom u nivou međunožja upućene prema klupi Slovačke. Kasnije je taj potez opisao kao internu šalu i naglasio da prema Slovačkoj osjeća samo poštovanje. Ipak, mogao bi biti kažnjen jednom utakmicom neigranja.

Utakmica četvrtfinala između Engleske i Švicarske zakazana je za subotu. U slučaju suspenzije, Bellingham neće moći igrati u toj važnoj utakmici. Engleska reprezentacija trenutno prolazi kroz izazovan period i svaka suspenzija može imati veliki utjecaj na njihovu izvedbu.

Engleski mediji pomno prate situaciju i navijači su zabrinuti za ishod. Bellinghamova gesta izazvala je mnoge reakcije, iako on tvrdi da nije imao loše namjere. UEFA će odlučiti o kazni u narednim danima.

Bellingham je ključni igrač za Englesku i njegov izostanak bi mogao oslabiti momčad. Rasprave o sportskom ponašanju i primjerenom ponašanju na terenu ponovno su se aktualizirale.

Engleski nogometni savez podržava Bellinghama, ali također naglašava važnost profesionalnog ponašanja. Odluka o kazni će biti presudna za daljnji tijek natjecanja.