Noćas je u Barclays Centeru u Brooklynu održan drugi krug NBA drafta, a Los Angeles Lakersi su draftovali Bronnyja Jamesa (19), što će mu omogućiti da igra sa svojim slavnim ocem LeBronom (39).

Bronny je izabran kao 55. pick, nakon što nije bio izabran u prvom krugu. Time će on i LeBron postati prvi otac i sin koji će zajedno igrati u NBA ligi za isti tim, čime se ostvaruje LeBronov dugogodišnji san.

ESPN prenosi da je LeBron bio “veoma emotivan” kada je njegov sin izabran. Porodica James okupila se u New Yorku na večeri gdje su pratili drugu rundu NBA drafta. LeBron je na Instagramu objavio fotografiju sa sinom iz njegovog djetinjstva uz opis “naslijeđe”.

Bronny dolazi u NBA ligu sa Univerziteta Južna Kalifornija, gdje je prosječno postizao 4,8 poena, 2,8 skokova i 2,1 asistenciju za 19,4 minuta po utakmici. Igra na poziciji beka-šutera, a u fokus javnosti je došao prošle godine kada je doživio srčani udar.

Zbog toga je pauzirao pet mjeseci, no srećom se oporavio i vratio košarci. LeBron je u posljednjoj godini ugovora s Lakersima i ima rok do subote da odluči o svom statusu za narednu sezonu.

Nakon Bronnyjevog izbora, izvjesno je da će ostati u Los Angelesu. Draftovanje Bronnyja Jamesa je historijski trenutak za NBA ligu.