Najbolji profesionalni bokser iz BiH, Edin Puhalo, poznat kao Iron Puki, nokautirao je Nijemca Jackieja Mefirea na događaju “Ugro Gladiators VII” u Duisburgu.

Ovom pobjedom Puki je ostvario svoj 24. trijumf u profesionalnoj karijeri, od kojih je 23 ostvario nokautom. Istaknuo je kako Mefire nije bio u njegovoj klasi te je dominirao borbom od početka. Iako je želio borbu produžiti u više rundi, desni aperkat u drugoj rundi uzdrmao je protivnika, nakon čega ga je Puki serijom udaraca poslao na pod.

Puki je trenutno 12. izazivač na WBA listi za svjetskog prvaka, te se nada da će ga ova pobjeda vratiti u igru za internacionalni ili europski pojas, a možda i za napad na svjetski naslov.

– Ne želim zvučati prepotentno, niti da ikog potcjenjujem, ali jednostavno Mefire nije ni blizu moja klasa. Dominirao sam sve vrijeme i kontrolisao borbu. Želio sam proći što više rundi, ali u drugoj sam pogodio Nijemca desnim aperkatom od kojeg je bio vrlo uzdrman te nakon toga mi se otvorio i ja sam ga zasuo serijom udaraca od koje je završio na podu – ispričao je Puki pa dodao:

– S obzirom da sam sada 12. izazivač na WBA listi za svjetskog prvaka, pobjeda nad Mafireom bi me trebala sada ponovo vratiti u igru za internacionalni ili evropski, ali možda i napad na svjetski pojas.

Podsjetimo, Puki je petostruki prvak Europe u elitnim divizijama WBA, WBO i IBO, kao i WBC prvak Mediterana.