Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je svoju drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije Slovenije. Ekipa selektora Samira Mekića ostvarila je uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:0.

Meč je započeo odlično za Zmajeve, koji su poveli već u sedmoj minuti. Murg je postigao prvi gol, nakon sjajnog poteza kojim je doveo Bosnu i Hercegovinu u vodstvo od 1:0. Samo minutu kasnije, Srđan Stanić je udvostručio prednost preciznim udarcem, postigavši gol za 2:0. Brz napad i efikasnost u realizaciji omogućili su bh. reprezentaciji da brzo osigura komfornu prednost.

U 10. minuti, Senijad Ibričić je postigao treći gol za Bosnu i Hercegovinu. Ibričić je izveo impresivan solo-prodor, krenuvši s loptom sa svoje polovice terena i završivši akciju majstorskim pogotkom, čime je podsjetio na svoje najbolje igračke dane.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, te su bh. reprezentativci otišli na odmor s prednošću od 3:0. U drugom poluvremenu, ekipa je nastavila s dominantnom igrom.

Bekrić je dodao četvrti gol, a Bosna i Hercegovina je nastavila kontrolirati utakmicu. Konačan rezultat od 5:0 postavljen je nakon još jednog gola, čime je potvrđena uvjerljiva pobjeda Bosne i Hercegovine.