Nova Dinamova politika prema mladim talentima uzrokovala je odlazak petnaestogodišnjeg Rafaela Gomesa Cirina, poznatijeg kao Belinho, iz Maksimira u Kustošiju.

Prije nekoliko mjeseci njegov otac je objavio da neće prihvatiti stipendijski ugovor od 400 eura mjesečno. Od tada se situacija nije promijenila, pa je Belinho odlučio promijeniti klub.

Njegov menadžer, Denny Bara, smatra da je ponuda smiješna jer je Belinho zarađivao toliko već s 10 godina u Vasco da Gami. Otac vjeruje da Dinamo ne cijeni njegovog sina dovoljno i da to nije pravi klub za njega.

Rijeka, Lokomotiva i Hajduk su također bili zainteresirani za Belinha, a Hajduk mu je nudio deset puta više novca, no njegov otac je odbio ponudu jer Belinho voli Dinamo i Zagreb.

U Kustošiji nisu pregovarali o plaći jer Belinhov otac nije ništa tražio. Menadžer Bara plaća stanarinu od 1700 eura za Belinhovu obitelj, koja se sastoji od samohranog oca, četvero djece i žene koja im pomaže.

Belinhova majka je preminula prije dvije godine, pa im je potreban veći stan blizu stadiona. Iako Belinho ne može imati službene ponude jer još nema 16 godina, prate ga mnogi veliki europski klubovi. Bara vjeruje da će Belinho jednog dana igrati za neki od tih velikih klubova.