Kolumbija je u polufinalu Copa Americe stigla do pobjede protiv Urugvaja (1:0), a junak utakmice bio je Jefferson u 39. minuti susreta.

Kolumbijce će u velikom koje je na rasporedu u ponedjeljak igrati protiv Messija i društva iz Argentine. Ipak, nakon polufinalnog okršaja najmanje se pričalo o nogometu.

Naime, utakmicu je obilježio nezapamćeni skandal. Nogometaš Urugvaja i zvijezda Liverpoola Darwin Nunez, po završetku susreta je odlučio krenuti prema tribini gdje su se nalazili navijači Kolumbije i počeo mlatiti sve redom, da bi mu se u pohodu u jednom trenutku pridružilo još nekoliko suigrača.

Ubrzo je na tribini zavladala drama i pravi mali rat, a kako prenose tamošnji mediji razlog je bio taj što je dio navijača maltretirao članove Nunezove obitelji.

Ostali Urugvajci također su se odlučili popeti na tribinu i spasiti svoje najdraže od suparničkih navijača. U čitavom trenutku ludila, kada je uspio izvući svoju obitelj, Nuneza su potom navijači Kolumbije krenuli vrijeđati nakon čega se ovaj odlučio ponovno zaletjeti, te ih u jednom trenutku gađati i stolicom, prenose Sportske Novosti.

Nakon što se čitava priča smirila svijetom je obišla i potresna scena i kojoj Nunez tješi svoje uplakano dijete na terenu.