Sportski direktor milanskog Intera, Pijero Auzilijo (Piero Ausilio), je u jednom razgovoru za italijanske medije rekao da je klub imao namjeru zadržati Edina Džeku u svojim redovima.

Najveći “krivac” što Džeko nije ostao član Intera je Romelu Lukaku.

Čelnici Intera su imali plan da Lukaku predvodi napad ove ekipe i bili su uvjereni da će uspjeti otkupiti njegov ugovor, nakon što je on kod njih proveo godinu dana na posudbi.

Lukaku na kraju nije prešao u Inter i tako je milanski velikan ostao bez napadača.

Inter nije produžio ugovor sa Dijamantom jer su bili uvjereni da će Lukaku, koji je bio na pozajmici, potpisati ugovor na nekoliko godina.

– Jedina stvar koju bismo promijenili u vezi sa prethodnim ljetnim prelaznim rokom je da bi zadržali Džeku. Tokom sezone smo shvatili da ne možemo zadržati obojicu jer ne mogu igrati zajedno – rekao je Auzilijo pa dodao:

– Na početku godine je bilo dobro jer je Lukaku bio povrijeđen, a Džeko je bio izrazito dobar. Da nije postojao problem s Lukakuom i da smo ranije znali da će otići, produžili bismo Džekin ugovor i on bi sada bio sa nama dok bi Turam (Thuram) stigao svakako – zaključio je sportski direktor Intera.

Lukaku je potpisao za Romu i do sada je upisao 46 nastupa u kojima je postigao 20 golova i dodao 4 asistencije.

Džeko je prešao u Fenerbahče i do sada je upisao 44 nastupa u kojima je postigao 24 gola i dodao 9 asistencija.

Izvor: Avaz