Za manje od dvije sedmice počinju prve utakmice bh. klubova u Europi. Prvi će na teren izaći Velež i Borac 10. jula, u okviru prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu i Ligu prvaka.

Borac će u utorak (10. jula u 21 sat) igrati protiv Egnatie, prvaka Albanije, u prvom pretkolu Lige prvaka. UEFA je za ovu utakmicu u Banja Luku poslala poljske suce: glavni sudac bit će Daniel Stefanski, a pomoćnici Dawid Golis i Michal Obukowicz, dok je četvrti sudac Wojciech Myc. U Albaniji će pravdu dijeliti talijanski suci: glavni sudac je Andrea Colombo, a pomoćnici Stefano Alassio i Davide Moro, dok je četvrti sudac Ermanno Feliciani.

Mostarci će u 20 sati na Grbavici ugostiti ekipu Inter Escaldes iz Andore. Glavni sudac bit će Jacob Karlsen, a pomoćnici Jesper Dahl i Martin Markus, dok je četvrti sudac Mads Kristoffersen, svi iz Danske. Revanš utakmicu 18. jula u 18 sati sudit će suci iz San Marina: glavni sudac Michele Beltrano, a pomoćnici Gian Marco Ercolani i Ernesto Cristiano.

Sarajevo će novu sezonu započeti gostovanjem u Kazahstanu protiv ekipe Aktobe. Utakmica se igra 11. jula u 17 sati, a sudit će suci iz Luksemburga: glavni sudac je Ivo Manuel Torres da Rocha Fernandes, a pomoćnici Rafael Coelho Morim i Kevin Stammet, dok je četvrti sudac Antonio Manuel Martins Ferreira. U revanšu na Koševu 18. jula u 21 sat pravdu će dijeliti Zorbay Kucuk s pomoćnicima Ibrahimom Caglarom Uyarcanom i Furkanom Urunom, dok je četvrti sudac Cihan Aydin.

Osim bh. klubova, svoj debi će imati i naši suci sa FIFA značkom. Antoni Bandić iz Gruda će suditi utakmicu Virtus A.C. 1964 (San Marino) – FC FCSB (Rumunjska) 9. jula u 21 sat, a asistirat će mu Amer Macić (Mostar) i Damir Lazić (Brčko).

Mateo Musa (Čitluk) također će putovati u San Marino kao četvrti sudac. Bandiću će ovo biti debitantski nastup u Ligi europskih prvaka.