Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Engleskoj započinje novu eru pod vodstvom Sergeja Barbareza, idola nacije kojeg su navijači godinama priželjkivali na klupi nacionalnog tima. Zmajevi će u prijateljskom meču igrati protiv Gordi Albiona u Newcastleu, na kultnom stadionu St. James’ Park, gdje im gotovo niko ne daje ozbiljne šanse za pozitivan rezultat.

Kladionice su odavno ponudile koeficijente za okršaj ove dvije reprezentacije, a bukmejkeri su očito već otpisali Barbarezovu ekipu s mnogo novajlija u državnom timu. Svjetske kladionice uglavnom nude koeficijent od 1.10 do 1.15 na pobjedu Engleske, dok on za trijumf BiH iznosi čak oko 17, što znači da se šanse za pobjedu BiH večeras mjere u promilima.

Za eventualno pogođen neriješeni ishod utakmice, kladionice će nagraditi koeficijentom od 10. Za BiH će utakmica poslužiti kao prilika Barbarezu da se upozna s ekipom i uvidi s čime raspolaže, dok će Englezima ovo biti pretposljednja provjera pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Njih još očekuje i duel s Islandom za četiri dana (7. juni), dok će Zmajevi 9. juna gostovati Italiji u Empoliju. Utakmica Engleske i BiH igra se od 20:45 sati, a direktan prijenos ćete moći pratiti na BHT 1.

Ovaj meč će također biti prilika za navijače da vide kako će Barbarezov tim funkcionisati protiv jakog protivnika kao što je Engleska. Navijači Bosne i Hercegovine s nestrpljenjem iščekuju debi novog selektora i nadaju se da će vidjeti prve naznake pozitivnih promjena u reprezentaciji.

Uzbuđenje je veliko i među engleskim navijačima, koji očekuju dobar nastup svojih miljenika uoči predstojećih izazova na Evropskom prvenstvu. Ovo je svakako meč koji će privući pažnju ljubitelja fudbala širom svijeta.