Jučer se u Konjicu okupila fudbalska U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine kako bi se pripremila za prijateljsku utakmicu protiv selekcije Sjeverne Makedonije. Ovo okupljanje predstavlja važnu priliku za mlade fudbalere da pokažu svoje vještine i izborene mjesto u budućim reprezentativnim akcijama.

Selektor U-21 reprezentacije BiH, svjestan izazova koji predstoje, odlučio je uputiti naknadni poziv Hamzi Jaganjcu, mladom napadaču koji trenutno igra za Adanaspor. Jaganjac je bio na posudbi u Istri iz Pule, gdje je svojim nastupima skrenuo pažnju stručnog štaba reprezentacije. Njegovo uključivanje u ekipu dolazi kao zamjena za Aleksandra Kahvića, koji nije mogao prisustvovati okupljanju zbog klupskih obaveza.

Selektor je naglasio važnost predstojeće utakmice, napominjući da su prošlogodišnji porazi od Sjeverne Makedonije pokazali snagu protivnika. “Pred nama je izuzetno zahtjevan meč, posebno imajući u vidu naše prošlogodišnje poraze od istog protivnika.

Jučerašnja pobjeda Sjeverne Makedonije nad Poljskom u prijateljskoj utakmici ukazuje na visok kvalitet njihove reprezentacije,” rekao je selektor. Osim toga, dogovoreno je da će se u ovoj prilici testirati i nekoliko igrača iz U19 selekcije, što dodatno povećava značaj ovog prijateljskog susreta.

Prijateljska utakmica između U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije biće odigrana 5. juna u 17:00 sati na Gradskom stadionu u Konjicu. Očekuje se da će utakmica privući pažnju ljubitelja fudbala iz cijelog regiona, pružajući mladim igračima dragocjeno iskustvo i priliku da se dokažu na međunarodnoj sceni.

Ovo okupljanje i predstojeća utakmica predstavljaju značajan korak u pripremama mladih fudbalera za buduće izazove. Treneri i igrači su svjesni važnosti ovih priprema, kako bi se postigli što bolji rezultati i osigurao kontinuirani razvoj mladih talenata u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.