Mostarski Velež se zahvalio svom dugogodišnjem igraču Dini Hasanoviću, koji se sada oglasio na Facebooku:

“Teško je naći prave riječi da vas pozdravim, toliko je godina i toliko emocija upleteno, sve zajedno… Mislio sam da ćemo biti zajedno još mnogo godina, ali sudbina nas šalje na različite puteve.

Nikad neću zaboraviti sve što smo doživjeli, svaku utakmicu, svaki gol. Uz vas sam učio, živio i sanjao. Prošlo je pet godina magije, Europa dva puta, veliki AEK i Trofej kupa nakon 36 godina čekanja. Hvala vam što me podržavate u teškim trenucima. Hvala onima koji su me pratili godinama: od prvog do posljednjeg, od navijača do ljudi koji rade u klubu, trenerima i saigračima, zaposlenicima i čitavoj upravi kluba FK Velež.

Nošenje ovog važnog dresa bio je jedan od najvećih ponosa u mom životu. Nije mi lako, ali idem s osmijehom i uzdignute glave, znajući da sam sve dao za vas.

Posebnu zahvalu želim iskazati ljudskim veličinama: gospodinu Hasiću i gospodinu Husniću, direktoru Džemilu, trenerima Ibri Rahimiću, Feđi Dudiću i Amaru Osimu, hvala Muberi, ekonomu Hasi, Jazi, Fazli i Mensi.

Bila je to unija duša, zajednički hod kroz mračan tunel da bi se ponovo vidjelo svjetlo. Osjećao sam to povjerenje, tu ljudsku stranu. Pokušao sam da se odužim potpunom posvećenošću dresu, nisam se štedio ni kad sam bio na terenu ni kad sam bio u povredama.

Odgovorio svojim grozničavim osećajem dužnosti, nezapostavljajući ništa u radu, ispunjavajući svoj zadatak do kraja, čak i u najdramatičnijim okolnostima, da pružim svima vama kao i navijačima Veleža zadovoljstvo koje zaslužujete.

Za kraj ostavljam moj Red Army, onu srčanu stranu Veleža, hvala vam na svakoj utakmici, podršci od početka do kraja, hvala moji Rođeni.”, poručio je.