Dok su oči europske nogometne javnosti usmjerene na Euro u Njemačkoj, paralelno se odvija i Copa America, 48. izdanje tog natjecanja, koje se igra u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo natjecanje služi kao test spremnosti za Svjetsko prvenstvo 2026., čiji su domaćini SAD, Meksiko i Kanada. Na turniru sudjeluje 10 južnoameričkih reprezentacija iz CONMEBOL federacije i šest reprezentacija iz CONCACAF federacije.

Trećeg dana turnira odigrane su dvije utakmice skupine B. Meksiko je pobijedio Jamajku 1:0 na stadionu NRG u Houstonu zahvaljujući pogotku Gerarda Arteage u 68. minuti. Međutim, utakmicu je zasjenila teška ozljeda meksičkog kapitena Edsona Alvareza, koji je u suzama napustio teren u prvom poluvremenu.

U drugoj utakmici dana, Venezuela je pobijedila Ekvador 2:1 u Santa Clari u Kaliforniji. Kapiten Ekvadora, Enner Valencia, isključen je u 22. minuti zbog brutalnog starta na Josea Martineza, nakon konzultacije s VAR-om. Unatoč brojčanoj nadmoći, Ekvador je poveo golom Jeremyja Sarmienta u 40. minuti.

Venezuela je iskoristila brojčanu prednost u drugom poluvremenu. Prvo je Jhoner Cadiz zabio u 64. minuti, a Eduardo Bello osigurao pobjedu golom u 74. minuti. Sutra su na rasporedu utakmice skupine C, u kojima se sastaju SAD i Bolivija te Urugvaj i Panama