Prvak i viceprvak Bosne i Hercegovine, Borac i Zrinjski, danas nastavljaju svoj put u europskim natjecanjima.

Borac će u 19 sati igrati protiv KI Klaksvika iz Torshavna u trećem pretkolu Europske lige. Iako Farska Ostrva nisu poznata po nogometnim uspjesima, Klaksvik je prošle sezone dostigao grupnu fazu Europske lige, što Borac mora uzeti u obzir i biti izuzetno oprezan.

Ako Banjalučani uspiju izbaciti Klaksvik, osigurat će najmanje grupnu fazu Konferencijske lige, ponovivši tako uspjeh Zrinjskog iz prošle sezone.

U slučaju ispadanja od Klaksvika, Borac će se preseliti u play-off za ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige, gdje će igrati protiv pobjednika dvoboja između finskog HJK Helsinkija i crnogorskog Dečića.

U isto vrijeme, u 20 sati, Zrinjski će gostovati kod Boteva u Plovdivu u trećem pretkolu Konferencijske lige. Bugari su teški protivnici, no nakon prošlogodišnjeg iskustva u grupnoj fazi Konferencijske lige, Zrinjski je pun samopouzdanja i vjeruju u prolazak u play-off.

U play-offu Konferencijske lige, Zrinjski bi mogao igrati protiv švicarskog Züricha ili portugalske Vitorije iz Guimaraesa.

Oba susreta možete pratiti u izravnim prijenosima na kanalima Arena Sporta.