Reprezentacija Srbije večeras je poražena u Kopenhagenu od Danske s rezultatom 2:0, što im je prvi poraz u dva odigrana kola Lige nacija. Kako je ovaj susret vidio izbornik Dragan Stojković Piksi?

”Znali smo da imamo kadrovskih problema i bilo nam je jasno da će nam fizički biti teško odigrati ovu utakmicu. Dečki su dali sve od sebe, ali vidjelo se da nema svježine i da nije lako u tri dana odigrati dvije teške i zahtjevne utakmice na ovoj razini.

Smatram da smo prvo poluvrijeme odigrali u egalu, bilo je otprilike 50:50. Nisam primijetio nijednu ozbiljniju šansu protivnika, nije bilo raspada sistema u našoj igri. Djelovali smo sigurno, bez većih problema, i taj prvi gol došao je u lošem trenutku. Bio sam siguran da će prvo poluvrijeme završiti 0:0, a onda bismo u nastavku mogli drugačije postaviti sustav i strategiju. Međutim, primili smo gol, a VAR soba odlučila je protiv nas – što možemo, moramo to poštovati. U drugom poluvremenu se vidjela fizička nadmoć Danaca”, objasnio je Stojković u izjavi za TV Arena sport.

Što dalje?

”Ne zaboravite da imamo utakmice kod kuće, čekamo Dansku i Švicarsku, pa ćemo vidjeti.

Ako usporedimo današnju momčad Danske s nama, vidjet ćete da je individualna kvaliteta na njihovoj strani, treba biti pošten. Oni su kompletna momčad, a mi smo, unatoč problemima, imali još trojicu igrača koji su bili tu, pa su otišli. Treba priznati i da su postigli fenomenalan gol, ‘škaricama’.

Vidjet ćemo, imamo još mjesec dana, pa ćemo vidjeti na koje igrače možemo računati. Nama nije cilj igrati finale, ali trebamo provjeriti sve igrače koje možemo, tako da se u listopadu može očekivati malo izmijenjen sastav. Treba napraviti analizu, ali Danska je zasluženo pobijedila. Nedostajalo nam je svježine, još tog jutra kad smo ustali u pet sati. Imali smo dug put, došli ovamo i trebali se regenerirati, a igrali smo protiv odlične momčadi Danske”, zaključio je izbornik.

Boldirani dio izjave razbjesnio je navijače Srbije, sudeći po komentarima na društvenim mrežama.